Apotheek Denys, gespecialiseerd in
antroposofische geneesmiddelen

Antroposofische middelen zijn bereid naar antroposofische inzichten en kaderen in een therapierichting die streeft naar verruiming van de geneeskunst. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met reguliere medicatie.
Antroposofische geneesmiddelen kunnen verlichting geven van de klachten. Ze zijn geen vervanging voor reguliere geneeswijzen, doch slechts aanvulling. Van antroposofische geneesmiddelen zal men in de praktijk zelden bijwerkingen ondervinden. De uitgangsstoffen zijn van minerale, metallische, plantaardige en dierlijke oorsprong.

Het bedrijf Weleda werd in 1921 opgericht door Rudolf Steiner en Ita Wegman. Het was een farmaceutisch laboratorium met een tuin met geneeskrachtige kruiden. Tegenwoordig produceert de Zwitserse firma meer dan 90 producten voor lichaamsverzorging en ongeveer 3500 geneesmiddelen. Het bedrijf heeft nog steeds een antroposofische bedrijfsfilosofie.

Een andere producent is Wala Heilmittel dat in 1935 werd opgericht door de Duitser Rudolf Hauschka. Deze firma heeft een assortiment van circa 1000 geneesmiddelen en 120 cosmetische producten.

Share