In de kijker

07.08.2017 - Hoe werkt klassieke homeopathie ?

”Neem even de tijd. Bekijk deze reportage. U zult er geen spijt van hebben ...
Lees meer

16.08.2016 - Homeopathie werkt !

Bekijk de documentaire met Nobelprijs-winnaar prof. dr. Luc Montagnier
Lees meer

12.11.2014 - Apotheek Denys in de pers

Als Apotheek van de Maand kreeg Apotheek Denys een uitgebreid artikel in het tijdsschrift Farma Sfeer.
Lees meer

15.10.2014 - Gilbert Denys op Reyers Laat over Homeopathie

Op 3 februari 2011 hadden Homeopatisch apotheker Gilbert Denys en Skeppman Patrick De Witte (†) het in Reyers laat over het nut van homeopathie.
Lees meer

15.08.2013 - École Belge d'Homéopathie - Opleiding Homeopathie

60 jaar geleden in het leven geroepen door de Société Royale Belge d'Homéopathie, organiseert de Ecole Belge d'Homéopathie opleidingen die uitmonden in het verkrijgen van een Europese Diploma ECH.
Lees meer

15.08.2012 - Homeopathie : fundamenteel onderzoek

Over het algemeen hoort men zeggen dat in de homeopathie geen onderzoek wordt uitgevoerd. In de loop van een recente studiedag heeft dr. Philippe Marijnen, medisch directeur van de labo rata ria Boiron, breedvoerig uitgelegd dat dit een verkeerd idee is.
Lees meer

01.04.2012 - Duits HTA rapport vindt voldoende bewijs voor homeopathie

De Zwitserse gezondheidsautoriteiten hebben een Health Technology Assessment gevraagd van homeopathie. De conclusie luidt:' wij hebben vastgesteld dat er voldoende bewijs is voor de effecten van homeopathie. In absolute cijfers en in vergelijking met conventionele behandelingen biedt homeopathie een veilige en kosteneffectieve behandeling aan."
Lees meer

21.03.2012 - Patiënten wiens huisarts bijkomend kennis heeft van complementaire geneeswijzen, hebben lagere kosten en leven langer

Alhoewel klinische studies zowel als verschillende empirische studies de voordelige kosten – baten verhouding van complementaire therapieën suggereren, hebben gezondheidseconomen deze complementaire geneeswijzen te lang verwaarloosd als onderzoekingsgebied. Patiënten van een huisarts met bijkomende training in acupunctuur, homeopathie of antroposofische geneeskunde hadden 0 – 30% minder gezondheidskosten en sterftecijfers, afhankelijk van leeftijdsgroep en soort van complementaire geneeswijze. De verminderde kosten zijn het gevolg van minder ziekenhuisopnames en van het minder voorschrijven van conventionele geneesmiddelen.
Lees meer

01.01.2012 - Homeopathie : wetenschappelijk onderbouw

Indien u geïnteresseerd bent in de wetenschappelijke studies die de doeltreffendheid van homeopathie aantonen in de behandeling van kanker, kinderziekten, chronische ziekten e.d.m. vindt u daarover op de "homeopathie : wetenschappelijke onderbouw" pagina's meer informatie.
Lees meer

14.10.2011 - IPSOS-studie de Belg en homeopathie

Eén Belg op twee stelt vertrouwen in homeopathie!
Een recente studie* toont een stijgend gebruik en een groeiende therapietrouw van het aantal gebruikers van homeopathische geneesmiddelen in België. Ongeveer één Belg op twee stelt vertrouwen in homeopathie voor het behandelen van dagelijkse kwaaltjes en veel voorkomende pathologieën. Homeopathie is een doeltreffende oplossing zonder bijwerkingen én met een geruststellende onschadelijkheid.
Lees meer

 

Share